Profile photo of dana

by

Albina

22 November 2011 in News si Editoriale

Albinele sunt insecte zburătoare. Alaturi de viespi si de furnici, ele fac parte din superfamilia Apoidea din cadrul subordinul Apocrita.
Se hrănesc cu nectarul florilor(ca sursă de energie grație conținutului de zaharuri), și cu polen (ca sursă de proteine, folosit mai mult la hrănirea larvelor), activitate ce se soldează cu polenizarea florilor, și, în unele cazuri, cu producerea mierii. Atat pentru una cat si pentru cealalta albinele au ajuns pana si in atentia Comisiei Europene.
Ele sunt, de fapt, cele mai importante insecte polenizatoare. Si cum plantele sunt tot mai stropite albinele incep sa moara. Si atunci, cei din forurile superioare se gandesc ca investind in cercetarea albinelor, in noi medicamente pentru acestea, ajutand apicultorii si medicii veterinari vor face ceva pentru salvarea micilor zburatoare. Dar asta numai din 2013.
Sursa: Wikipedia

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Falbina%2F&linkname=Albina) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Falbina%2F&linkname=Albina) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Falbina%2F&linkname=Albina) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar