Profile photo of dana

by

Cereale pentru sanatate

31 October 2011 in Cereale

Cu totii consumam cereale. Cu diete sau fara. Vegetarieni sau nu,sanatosi sau suferinzi.
Ele constituie baza alimentatiei noastre. Sunt pentru noi sursa principala de glucide, fibre, proteine si energie.
La vremea aceasta cerealele au fost culese de mult. Combinele harnice au avut ce lucra in acest an. Au urmat remorcile care au transportat, instalatiile de uscat si alte masini agricole care usureaza munca fermierului.
Dar cati dintre noi si-au pus problema ca cerealele sunt adevarate remedii naturale pentru numeroase boli?
Taranul cultiva grau, secara, orz, ovaz si altele. Stie ca trebuie sa asigure pentru el painea cea de toate zilele, dar si hrana animalelor.

Graul, de exmplu, datorita proprietatilor terapeutice extraordinare este indicat ca remediu natural in tratamentul unor numeroase afectiuni, in special cele cronice, digestive, renale.
Este antiinflamator,remineralizant (graul incoltit),laxativ, nutritiv,tonifiant. 

Pana nu de mult eram obisnuiti ca meiul este hrana pentru papagali. Amuzant, nu?
Dar folosit in alimentatie el aduce organismului un plus de vitamine si energie.Este un adevarat medicament pentru ficat. Si il putem pregati rapid si simplu. Indulcit, cu adaos de stafide este desert, sarat, cu adaos de curry este o excelenta garnitura pentru felul doi.
Meiul contine vitamina A, fier, magneziu, proteine (in proportie de 20% in semintele de mei). 

In zilele noastre tot mai multi oameni isi descopera o intoleranta la gluten. Si atunci ii vezi cum cauta prin magazine painea de secara.
Din secara se poate asigura necesarul organismului de proteine, vitamina E si energie, fiind in acelasi timp si foarte nutritiva.
Secara poate fi folosita in tratamentul:arteriosclerozei, durerilor de cap, reglarea tranzitului intestinal,mentinerea unei greutati corporale corespunzatoare,buna functionare a inimii si ajuta in tratarea hepatitei.

Fulgii de ovaz au devenit foarte populari, folositi la micul dejun dar si ca adaos in diferite preparate.

Orzul este folosit ca tratament in caz de diaree, pentru calmarea tusei,mareste apetitul sexual,echilibreaza digestia 

Nu puteam uita de orezul. El a cunoscut o utilizare larga in terapeutica naturista, fiind bogat in proteine si glucide.
Taratele de orez sunt intrebuintate in lupta impotriva cancerului(de colon, de san, de prostata).

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fcereale-pentru-sanatate%2F&linkname=Cereale%20pentru%20sanatate) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fcereale-pentru-sanatate%2F&linkname=Cereale%20pentru%20sanatate) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fcereale-pentru-sanatate%2F&linkname=Cereale%20pentru%20sanatate) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar