Profile photo of dana

by

Cum infiintam o stupina?

23 November 2011 in Producatori

Mierea este un aliment valoros. Mai sanatoasa decat zaharul, dar mai scumpa. Daca in conditiile actuale te tenteaza sa infiintezi o stupina trebuie sa fii constiient de la bun inceput ca nu este chiar usor.
Ai nevoie de documentare. Ceva investitie, drag de natura si bineinteles, de albine.
Documentarea o faci pe internet. Cu putin noroc poti sa obtii si ceva cursuri (http://forum NULL.apiardeal NULL.ro/), finantate sau nu. Urmeaza apoi procurarea de stupi, familii de albine, tot felul de echipamente si materiale apicole
Cred ca orice incepator se gandeste ca incepe cu un stup (http://www NULL.stuparul NULL.ro/) si are dreptate. Primii pasi ca apicultor ii faci ingrijind 2-3 stupi iar pe masura ce capeti experienta numarul acestora va creste.
Unde ne stabilim stupii? Intr-un loc insorit primavara si toamna,in locuri mai linistite, departe de drumuri intens circulate si poluate.
Stupul il orientam cu urdinisul spre sud-est. Daca punem doi sau mai multi lasam intre ei cate 2 m pe rand. Pe masura ce numarul stupilor va creste si vom fi nevoiti sa ii asezam pe mai multe randuri vom avea grija ca intre acestea sa ramana 4-5 m.
Stupii sunt de doua feluri (http://blog NULL.stuparul NULL.ro/2009/06/tipuri-de-stupi-constructie-si-utilizare NULL.html): stupi orizontali si stupi verticali.Trebuie sa fie rezistenti, bine incheiati, realizati dupa standard, si nu in ultimul rand incapatori.

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fcum-infiintam-o-stupina%2F&linkname=Cum%20infiintam%20o%20stupina%3F) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fcum-infiintam-o-stupina%2F&linkname=Cum%20infiintam%20o%20stupina%3F) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fcum-infiintam-o-stupina%2F&linkname=Cum%20infiintam%20o%20stupina%3F) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar