Profile photo of dana

by

Din nou, eticheta nu este totul!

9 December 2011 in Producatori

Oamenii stiu ca produsele bio sunt mai sanatoase. Pentru ca nu au cum sa le produca singuri se bazeaza pe etichetele din magazin. In mod normal eticheta trebuie sa fie garantia. Dar uneori eu nu am incredere in ea. De ce? Pentru ca unii alergand dupa bani cu orice pret nu se mai sfiesc sa insele.
Un producator agricol mi-a spus o data ca trebuie sa puna “chimicale” pentru ca altfel nu s-ar face nimic.
Altadata am vazut afise cu “bio” puse pe sacii de cartofi. Producatorii respectivi, cu buna credinta sau nu, considerau cartofii lor “bio”. Dar ei nu stiau cate aprobari si investigatii, cate taxe trebuiesc pana ce un produs este declarat cu adevarat “bio”.
Despre mere se stie ca sunt fructele cele mai tratate, ca altfel ar fi mancate de viermi. Oricine are un pom in gradina stie acest lucru. Chiar si cu un numar redus de stropiri marul tot este atacat de paraziti. Si daca nu le-ar trata cum ar mai tine merele din toamna pana in toamna? Cum ar mai sta ele rotunde, umflate si stralucitoare daca nu ar fi stropite, ceruite, imbacsite cu te miri ce. De curand, in sucul de mere din SUA a fost depistat arsenic. De unde? Din concentratele aduse din China.
Asa ca este foarte dificil ca in ziua de azi sa gasesti pe piata ceva cu adevarat “BIO”.
Si, ca sa imi confirme temerile, citesc stirea cum ca in Italia a fost descoperita o filiera de produse alimentare bio FALSE. Materiile prime erau produse in Romania si Italia. Natiuni care se inrudesc, oameni9 de afaceri italieni cu firme in Ro. Nimic senzational. Din pacate, ceea cxe este dureros este ca unii consumatori platesc bani grei crezand cu adevarat ca ei primesc un produs “bio”, produs realizat in conditii deosebite, netratat cu chimicale, ne stropit, etc.

2500 de tone de produse bio false( faina, grau, soia, fructe uscate)!!! Oare cate s-au vandut pana cum?

Au fost emise mandate de arestare împotriva a şapte persoane, la Verona, Ferrara, Pesaro e Urbino şi Foggia. Directori ai unor companii agroalimentare sau care au legătură cu acestea au ajuns dupa gratii.
Italia este pe locul întâi în Europa în ceea ce priveşte numărul de producători şi suprafeţele de culturi “bio”. ( sursa informatiei : recolta.eu (http://www NULL.recolta NULL.eu/italia-a-dezmembrat-o-filiera-de-produse-alimentare-bio-false-cu-materii-prime-comercializate-si-din-romania/))
Poate ca dupa o extindere a cercetarilor vom fi surprinsi, sau nu, sa constatam ca nu este chiar asa.

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fdin-nou-eticheta-nu-este-totul%2F&linkname=Din%20nou%2C%20eticheta%20nu%20este%20totul%21) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fdin-nou-eticheta-nu-este-totul%2F&linkname=Din%20nou%2C%20eticheta%20nu%20este%20totul%21) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fdin-nou-eticheta-nu-este-totul%2F&linkname=Din%20nou%2C%20eticheta%20nu%20este%20totul%21) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar