Profile photo of dana

by

Fondurile pot fi accesate daca stim cum!

5 January 2012 in News si Editoriale

Desi fondurile care vin dinspre UE spre Romania sunt in sume considerabile totusi de ani de zile auzim cum ele nu sunt folosite in totalitate, cum de cele mai multe ori se reintorc de unde au venit sau mai corect, nu ajung la cei ce ar avea nevoie de ele.
Este simplu sa ne dam seama de ce. Pentru ca exista o procedura de indeplinit, documente, avize necesare, etc. “Hartogarie” cu care cei mai multi dintre noi nu suntem obisnuiti. Iar pentru agricultori campul si animalele din grajd sunt mult mai usor de inteles decat continutul obligatoriu pentru un dosar care, in mod fericit, ti-ar aduce fonduri.
Exista tot felul de asociatii, organisme, banci care sa ii ajute pe cei interesati sa primeasca acesti bani. Nu dezinteresat, asta este clar. Dar uneori nu exista destul profesionalism, destula arta de a convinge, destule metode de popularizare. Numai asa se explica de ce media pe tara la gradul de absorbtie a fondurilor europene este de 34 de procente.
O nota aparte se pare ca o face judetul Galati. Acolo procentul este de 63%!!! Aceast caz dovedeste ca se poate. Daca exista profesionalism, interes si o buna organizare.

Un mare succes l-a avut accesarea măsurilor 112 „Instalarea tinerilor fermieri” şi 312 „Crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”. 

De asemenea, măsura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” – Schemă de ajutor de stat, prin care un număr de cinci proiecte pe panificaţie au intrat la finanţare: două în Galaţi şi câte unul în comunele Valea Mărului, Gohor şi Tuluceşti.

Rezultatele deosebite din judetul Galati sunt rezultatul muncii personalului OJPDRP Galaţi. Acesta a organizat, în cursul anului trecut, o serie de opt colocvii de informare în tot atâtea unităţi administrativ-teritoriale, şase seminarii şi o conferinţă judeţeană. De asemenea, la nivel de agenţie, există un expert pe promovare şi informare, care telefonic şi verbal, este la dispoziţia celor interesaţi oferind relaţii suplimentare.

Ar fi bine daca exemplul ar fi urmat si in alte unitati teritoriale.

sursa agroinfo ( http://www NULL.agroinfo NULL.ro/economic/finantare/ojpdrp-galati-grad-ridicat-de-absorbtie-la-eurofonduri)

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Ffondurile-pot-fi-accesate-daca-stim-cum%2F&linkname=Fondurile%20pot%20fi%20accesate%20daca%20stim%20cum%21) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Ffondurile-pot-fi-accesate-daca-stim-cum%2F&linkname=Fondurile%20pot%20fi%20accesate%20daca%20stim%20cum%21) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Ffondurile-pot-fi-accesate-daca-stim-cum%2F&linkname=Fondurile%20pot%20fi%20accesate%20daca%20stim%20cum%21) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar