Profile photo of dana

by

LEGEA PAJISTILOR

15 November 2011 in Curier legislativ

A fost promulgată Legea pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor, care stabileşte reguli pentru conservarea tuturor suprafeţelor de pajişti şi păşuni declarate ca atare la 1 ianuarie 2007.

Ca noutate apare obligativitatea elaborării unui amenajament pastoral pentru fiecare pajişte. Consiliile locale sunt obligate prin noua lege sa concesioneze pajiştile comunale pe cel puţin 10 ani.

Se prevede închisoare de până la doi ani pentru cei care folosesc în alte scopuri subvenţiile primite pentru întreţinerea pajiştilor.

Vor fi supuse regimului de organizare, administrare şi exploatare toate categoriile de pajişti, din toate zonele. Vor fi excepate pajiştile care urmează să fie împădurite, dacă împădurirea se realizează cu respectarea condiţiilor locale de mediu.

Legea era asteptata si necesara. Prea multe suprafetele de teren lasate in parasire.

Sursa: Agro FM (http://www NULL.agrofm NULL.ro/stiri/stiri-agricultura/legea-pajistilor-a-fost-promulgata//#more-8034)

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Flegea-pajistilor%2F&linkname=LEGEA%20PAJISTILOR) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Flegea-pajistilor%2F&linkname=LEGEA%20PAJISTILOR) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Flegea-pajistilor%2F&linkname=LEGEA%20PAJISTILOR) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar