Profile photo of dana

by

Mos Nicolae vine cu impozite?

5 December 2011 in Administratie

De Sfantul Nicolae este traditia ca cei cuminti sa primeasca dulciuri, iar cei ce i-au suparat pe parinti sa primeasca nuielusa.
In prag de Mos Nicolae agricultorii au fost mirati sa constate ca desi au fost cuminti, au lucrat cu sarg si au adus roada bogata, “parintii” – cititi “guvernantii – au gasit de cuviinta sa le aduca in dar o nuielusa.
Pentru ca numai asa se poate numi intentia de a impozita patura cea mai muncitoare si poate cea mai saraca din economia romaneasca.

“Nu ştiu de acest proiect şi nu am fost consultat în privinţa lui. Nu cred însă că prevederea poate fi aplicată, pentru că nu poţi face o evaluare exactă a cât vinde un om într-o zi sau într-o lună. Un astfel de impozit nu se potriveşte pentru micii agricultori. Cum să le iei de la început banii, când ei trebuie să aştepte un an ca să încaseze?”, a declarat Tabără pentru Mediafax.

Ce spune Proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal?
Ca, incepand cu anul 2012 micii producători de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos vor plati impozit de 16% din veniturile nete. Raman oarecum linistiti si exceptati de la plata impozitului crescatorii de animale si pasari, apicultorii si crescatorii de viermi de matase care nu vand catre colectori sau procesatori.

Astfel, producătorii agricoli vor fi nevoiţi să facă plăţi anticipate pentru impozitul pe venit, determinat pe bază de normă de venit sau în sistem real. (adevarul.ro

Merita sa cititi si articolul Fiscalizarea agriculturii (http://www NULL.agroinfo NULL.ro/subiecte-la-zi/fiscalizarea-agriculturii) al domnului dr. Cosmin Popa

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fmos-nicolae-vine-cu-impozite%2F&linkname=Mos%20Nicolae%20vine%20cu%20impozite%3F) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fmos-nicolae-vine-cu-impozite%2F&linkname=Mos%20Nicolae%20vine%20cu%20impozite%3F) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fmos-nicolae-vine-cu-impozite%2F&linkname=Mos%20Nicolae%20vine%20cu%20impozite%3F) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar