Profile photo of dana

by

Nemultumiri ale fermierilor

28 November 2011 in Administratie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a achitat, săptămâna trecută, avansul de 42 euro/ha (183 lei/ha), pentru cererile depuse în Campania de acordare a sprijinului pe unitate de suprafaţă SAPS 2011.
Reprezentantii Federatiei AGROSTAR si-au exprimat nemultumirea deoarece considera ca s-a acordat fermierilor doar suma primita de la Uniunea Europeana.
Ce se intampla cu restul de plata cuvenita fermierilor din bugetul statului?
In conditiile in care agricultura este ramura principala a economiei care a contribuit serios anul acesta la PIB fermierii au motive intemeiate de nemultumire.
Pe langa aceste nemultumiri se adauga si problemele pe care le ridica seceta prelungita.
Pentru foarte multi dintre ei culturile de rapita sunt compromise.
Cei care au recolte bogate de grau se pot astepta la o crestere a pretului daca reusesc sa ajunga cu el pana in primavara lui 2012. Asta presupune sa nu se fi grabit la vanzare, pe de o parte si sa aiba conditii bune de depozitare pentru la iarna.

Sursa: AgroInfo (http://www NULL.agroinfo NULL.ro/subiecte-la-zi/subventii/agrostar-acuza-ministerul-de-prejudiciu-financiar)

Fotografia: wikipedia.ro (http://www NULL.google NULL.hu/imgres?target=)

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fnemultumiri-ale-fermierilor%2F&linkname=Nemultumiri%20ale%20fermierilor) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fnemultumiri-ale-fermierilor%2F&linkname=Nemultumiri%20ale%20fermierilor) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fnemultumiri-ale-fermierilor%2F&linkname=Nemultumiri%20ale%20fermierilor) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar