Profile photo of dana

by

Ordonanta de urgenta privind igienizarea terenurilor nelucrate

28 October 2011 in Curier legislativ

Agentiile de Plati si de Interventie pentru Agricultura precum si Directiile judetene vor avea o noua sarcina. Sa verifice care sunt terenurile agricole cultivate si care sunt parasite.
Nelucrarea pamantului va constitui contraventie, iar amenzile vor fi cuprinse intre 200 si 400 de lei pe an in functie de perioada in care terenul a ramas nelucrat.
Guvernul Romaniei pregateste o Ordonanta de urgenta privind igienizarea terenurilor nelucrate .
Aceata deoarece o suprafata de 10-15% din intregul teren arabil al tarii este nelucrata.
Detinatorii de terenuri, fie ca sunt agricultori, fie ca nu, vor fi somati si apoi amendati. In cazul celor care il detin doar in folosinta si care nu raspund somatiilor se va aplica sanctiunea retragerii acestui drept.
Prin actul normativ amintit se urmaresc efecte pozitive asupra competitivitatii si a cresterii economice in mediul rural.
Detinatorii de teren care nu au posibilitatea sa cultive acest teren vor fi incurajati sa transmita dreptul de utilizare catre alte persoane pentru a evita aplicarea sanctiunilor (http://media NULL.moneyweb NULL.ro//other/201110/proiect-ordonanta_62161300 NULL.pdf) prevazute in acest act.

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fordonanta-de-urgenta-privind-igienizarea-terenurilor-nelucrate%2F&linkname=Ordonanta%20de%20urgenta%20privind%20igienizarea%20terenurilor%20nelucrate) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fordonanta-de-urgenta-privind-igienizarea-terenurilor-nelucrate%2F&linkname=Ordonanta%20de%20urgenta%20privind%20igienizarea%20terenurilor%20nelucrate) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fordonanta-de-urgenta-privind-igienizarea-terenurilor-nelucrate%2F&linkname=Ordonanta%20de%20urgenta%20privind%20igienizarea%20terenurilor%20nelucrate) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar