Profile photo of dana

by

Purceii la export!

7 December 2011 in Producatori, Zootehnie

Da, o veste buna pentru crescatorii de porci. Incepand cu 1 ianuarie 2012 tarii noastre i s-a permis sa reia exporturile la carne de porc.
Mos Nicolae a induplecat inimile reprezentantilor statelor membre ale Comitetului Veterinar permanent si,în unanimitate au votat aceasta decizie: Romania poate exporta pe piata comunitara carne de porc.
Pentru obţinerea acestui acord din partea Comisiei Europene (CE), Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a prezentat un raport complet privind stadiul supravegherii animalelor în ceea ce priveşte pesta porcină clasică, inclusiv toate analizele făcute de medicii veterinari de la animalele din fermele care au solicitat exportul pe piaţa comunitară, din zonele apropiate acestora, dar şi din gospodăriile populaţiei.
Romania avea interdictie la exportul de carne de porc inca din anul 2003 pentru ca in vederea eradicarii pestei porcine folosea vaccinarea. In anul 2009 desi producatorii romani au solicitat ridicarea interdictiei ea a fost prelungita pana la sfarsitul anului pe motiv ca pesta porcina nu era tinuta sub control.

Sursa: recolta.eu (http://www NULL.recolta NULL.eu/romania-va-putea-exporta-carne-de-porc-pe-piata-comunitara-incepand-cu-1-ianuarie-2012/#more-35042)

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fpurceii-la-export%2F&linkname=Purceii%20la%20export%21) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fpurceii-la-export%2F&linkname=Purceii%20la%20export%21) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fpurceii-la-export%2F&linkname=Purceii%20la%20export%21) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar