Profile photo of dana

by

Romania din exportator a devenit importator de purcei

26 January 2011 in News si Editoriale

Nu cred sa nu fie cetatean al acestei tari nascut inainte de 1989 sa nu fi auzit de numele Comtim. Cel mai mare combinat pentru crestera porcilor din aceasta parte a Europei. Perla zootehniei romanesti. Zootehnia romaneasca era cunoscuta ca fiind puternica, competenta, performanta si era unanim recunoscuta ca fiind un concurent redutabil pe pietele mondiale.

A venit momentul 1989 si in scurt timp s-a reusit falimentarea renumitului combinat. Socant este ca lectia nu s-a invatat iar in calitate de producatori continuam sa nu contam pe harta Europei. La fel de trist este si faptul ca am ajuns sa importam purcei din… de unde credeti? … din Danemarca!

14,2% din exportul de purcei al Danemarcei are ca destinatie Romania! Cum s-a ajuns aici? Ce a facut Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru a nu se ajunge aici?

Nimic! Si din pacate nu se face in continuare nimic. Cum poate o tara ca Danemarca sa exporte 5,3 milioane de purcei in toata Europa?

Noroc? Nu exista asa ceva in agricultura. Cel putin nu la asa nivel.

Danemarca a avut de-a lungul timpului ministrii competenti, politici agrare ferme si coerente.

Oare pe linga purcei, nu exporta Danemarca si ministri si specialisti in agricultura? Nu de alta, dar am avea mare nevoie de ei …

Echipa agro-network.ro

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fromania-din-exportator-a-devenit-importator-de-purcei%2F&linkname=Romania%20din%20exportator%20a%20devenit%20importator%20de%20purcei) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fromania-din-exportator-a-devenit-importator-de-purcei%2F&linkname=Romania%20din%20exportator%20a%20devenit%20importator%20de%20purcei) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fromania-din-exportator-a-devenit-importator-de-purcei%2F&linkname=Romania%20din%20exportator%20a%20devenit%20importator%20de%20purcei) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar