Profile photo of dana

by

România se promovează ca o destinaţie inca nedescoperita

24 January 2012 in Agroturism, Apicultura, Legumicultura, News si Editoriale, Producatori, Viticultura, Zootehnie

Sau asa cum este tara noastra vazuta la Berlin, in timpul expozitiei internationale, “Saptamana Verde” de catre Andreas Gandzior, reporter la Morgenpost

România este, in acest an, ţară parteneră la Săptămâna Verde de la Berlin. Se prezintă ca o destinaţie turistică în curs de dezvoltare.
Transilvania şi Munţii Carpaţi sunt prezentate literar, in romanul lui Bram Stoker, ca fiind locurile de origine ale Contelui Dracula . Chiar şi filmul lui Roman Polanski”Dance of the Vampires” este amplasat în lumea sumbra a munţilor din România. Filmul a fost insa realizat în Munţii Dolomiţi.
In hala 10.2 vizitatorii pot cauta in zadar faimosul vampir din istoria literaturii. Nici un indiciu de groaza, nici un frison pe spate. Cald si aglomerat in sala ca de altfel in toate salile expozitionale, sambata, 21 ianuarie 2012.
La cea de-a 77 editie internationala a Saptamanii Verzi, Romania se prezinta ca un teren agricol in curs de dezvoltare. Desi participa ca invitata inca din 1973 in acest an este partener oficial.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara considera acest parteneriat ca o onoare pentru tara sa si un pas important in relatiile cu Germania.
“Din 2010, exporturile au depasit importurile în sectorul agricol.”
60 de companii prezintă produsele agricole de la “Grădina carpatica“. Această denumire face parte dintr-o campanie de imagine pentru a face publicitate terenurilor în sine şi produselor sale.

Mai ales atunci când vine vorba de turism, ţara are încă neajunsuri.
“România şi Bulgaria sunt situate la Marea Neagră”, spune un angajat. “Dar plajele noastre nu sunt vizitate atat de mult precum cele din Bulgaria. Mai este nevoie sa lucram la asta ”
Cu un nou logo şi campanie de publicitate. Ofensiva internaţională a inceput în 2010.
“Da, vizitatorii arata interes, vor sa intreprinda calatorii, aduna cataloage,  date şi informaţii”, spune Gheorghe Cozea, proprietarul unei agenţii de turism din Berlin.
La manifestarea ” Săptămâna Verde”, unde până la 400.000 de persoane sunt aşteptate, el promovează excursii cu pluta şi biciclete, în România şi,bineînţeles, pe coasta Mării Negre.
“Numărul tot mai mare de turisti in fiecare an ma face sa fiu convins că va merge mai bine. ”

“România ca destinaţie turistică nici nu mi-o pot imagina”, spune Martina Remann.
“Fotografiile arata interesant, dar din afară, şi preţurile sunt încă foarte scăzute.”
Necunoscuta părea capitala Bucuresti si Delta Dunarii, acum numit Patrimoniu natural UNESCO.
Doar vizitatorii mai in varsta isi vor aminti radacinile germano-române.
Pana la urmă,saşii au trăit aproximativ 900 de ani în Transilvania, România.
Aproape 15.000 de oameni a numărat minoritatea vorbitoare de limba germană  in urmă cu cinci ani. Unul dintre motivele pentru a organiza o excursie sub motto-ul “Pe urmele coloniştilor germani”. Turul cu autobuzul, aproximativ 2800km, duce la oraşe şi sate, care au fost construite pe modelul german.
“Asta arata ca numarul celor interesaţi de România ca destinatie turistica nu este atât de mare. Am speranta pentru viitor “, spune Dori Cojocareanu, purtator de cuvant al reprezentantului român la targ.
“Vizitatorii sunt interesati în principal de produse alimentare şi agricole.”
Sunca, carne de vânat, salam, unt şi brânzeturi fabricate din lapte de capra, miere şi vin – Mulţimea este impinsa de la aperitive la gustare. Cine a prins un loc direct la ghişeu poate gusta din plin .
“Venim în fiecare an la târg şi gustam din tot”, au declarat Uwe Parche şi Peter Arndt. Ambii provin din imediata apropiere a Wittenberg. “Am cumpărat de la târg”, spun ei, aratand pălăriile de cowboy negre şi apoi isi indeasa in gura sunca romaneasca.

O specialitate din regiunea Corvinului atrage atenţia: un porc de lapte umplut. Aceasta este porcul, care a fost sacrificat dintre cei foarte tineri şi a fost hrănit numai lapte, carne dezosată şi macerat câteva zile într-un sos.
“Porcul este apoi umplut cu o pasta decarne, şi afumat cateva ore”, spune Marius Verdesi. “Apoi,se taie felii foarte subtiri si este servit.”

Articolul a fost tradus si adaptat din: Berliner Morgenpost (http://www NULL.morgenpost NULL.de/berlin/gruenewoche/article1887146/Rumaenien-wirbt-fuer- sich-als-unentdecktes-Reiseziel NULL.html )

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fromania-se-promoveaza-ca-o-destinatie-inca-nedescoperita%2F&linkname=Rom%C3%A2nia%20se%20promoveaz%C4%83%20ca%20o%20destina%C5%A3ie%20inca%20nedescoperita) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fromania-se-promoveaza-ca-o-destinatie-inca-nedescoperita%2F&linkname=Rom%C3%A2nia%20se%20promoveaz%C4%83%20ca%20o%20destina%C5%A3ie%20inca%20nedescoperita) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fromania-se-promoveaza-ca-o-destinatie-inca-nedescoperita%2F&linkname=Rom%C3%A2nia%20se%20promoveaz%C4%83%20ca%20o%20destina%C5%A3ie%20inca%20nedescoperita) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar