Profile photo of dana

by

Semanatul in legumicultura

1 February 2012 in News si Editoriale

Desi afara ne ameninta gerul, zapada este peste noi, in unele locuri prea multa chiar, pentru legumicultori se poate da startul la semanat.
Asta pentru cei care doresc sa isi produca rasaduri.

Doua sunt metodele utilizate in producerea legumelor:

semanatul plantelor direct in camp, si

cultura prin rasad.

Prima metoda este cea mai simpla. Ea presupune pregatirea terenului, pregatirea semintelor, semanatul propriu-zis.

Cultura prin rasad se foloseste atunci cand dorim legume timpurii, cand acestea sunt pretentioase fata de temperatura.
Pentru acestea avem nevoie de o rasadnita (http://www NULL.anunturigarla NULL.ro/Anunt_Vand-ghivece-pentru-rasaduri-de-flori-si-legume_Galati-Tecuci_18636 NULL.htm).

Dar ceea ce este foarte important in obtinerea unor culturi de calitate sunt semintele pe care le folosim. Unii prefera sa cumpere de pe piata, la preturi mai mici, fara certificate de calitate. Este ca si cum ar juca la Lotto. Pot sa fie castigatori sau nu.
Este recomandabil ca atunci cand te hotarasti sa practici legumicultura sa te orientezi spre un distribuitor de seminte (http://www NULL.kws NULL.ro/li/fh/uxa) recunoscut, avizat. Semintele pe care urmeaza sa le folosim trebuie sa fie cu o valoare biologica ridicata. Ca ne pricepem sau nu semintele trebuiesc recunoscute dupa forma, culoare, luciu, consistenta. Uneori si gustul sau mirosul ne pot da de gandit. Asa incat un certificat de calitate este intotdeauna binevenit si o garantie ca nu vom lucra in zadar.

Dupa ce am achizitionat semintele (http://agronetwork NULL.ro/importatori/kws-seminte-srl/#more-193) urmeaza sa le tratam, pe cale umeda sau pe cale uscata pentru a le feri de boli sau daunatori.

Putem grabi incoltirea lor tinandu-le in apa la o temperatura de 15 – 18 grade pana in momentul in care se umfla.

Atentie, aceasta unmectare variaza de la specie la specie:
ridichile : 2 ore
– fasolea, mazarea – 12 ore
– castravete : 24 ore
– telina, spanac, ceapa : 72 ore

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fsemanatul-in-legumicultura%2F&linkname=Semanatul%20in%20legumicultura) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fsemanatul-in-legumicultura%2F&linkname=Semanatul%20in%20legumicultura) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Fsemanatul-in-legumicultura%2F&linkname=Semanatul%20in%20legumicultura) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar