Profile photo of dana

by

Toamna se numara bobocii

4 October 2011 in Calarasi, Galati, News si Editoriale, Teleorman

Anul 2011 a fost marcat in cateva randuri de declaratii socante ale unor personalitati ale vietii internationale.

O eventuala criza alimentara ne ameninta!

“Cresterea preturilor alimentelor este cea mai mare amenintare la adresa saracilor din lume. Suntem la doar un soc departare de o criza in toata regula”, a avertizat Robert Zoellick, intr-o conferinta de presa in urma unor intalniri dintre Banca Mondiala si Fondul Monetar International desfasurata in luna aprilie a acestui an. 

“Securitatea alimentara este una din prioritatile politicii externe a tarii noastre. Daca nu actionam acum pentru a ameliora situatia, riscam sa nu rezolvam problema niciodata”, a avertizat Hillary Clinton, intr-un discurs in fata agentiei ONU pentru agricultura si alimentatie, in luna mai 2011.

De fiecare data cand aceste declaratii au aparut in presa romaneasca, ministrul Valeriu Tabara a linistit populatia afirmand ca Romania nu poate intra niciodata in criza alimentara. Si acest lucru pe buna dreptate.

In luna mai 2011, Tiberiu Lelescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Timiş, spunea intr-un interviu acordat revistei Renasterea banateana ca “Agricultura românească nu va mai fi o cenuşăreasă, ci, dimpotrivă, va fi unul din segmentele cu care ne vom lăuda. În sfârşit, agricultura devine o afacere prosperă”.

Toamna ne numara recoltele si cu totii putem vedea ca anul 2011 a fost un an bun pentru agricultura. Aceasta ca urmare a muncii fermierilor, a fiecarui agricultor constient de menirea sa. Nu este putin lucru sa stii ca prin munca ta asiguri la modul real hrana celorlalti.

De aceea, cu cat sunt mai bine cunoscute ajutoarele de care pot beneficia producatorii agricoli, cu cat se utileaza mai bine, se documenteaza si isi perfectioneaza metodele de lucru,  cu atat   productiile vor fi mai mari si mai sanatoase.

Se poate invata si din esecuri. Regretabil ce s-a intamplat cu  o asociatie de crescatori de rosii ( http://www NULL.adevarul NULL.ro/locale/galati/Matcasii_primesc_o_noua_lovitura-_O_buna_parte_din_culturile_de_rosii_vor_fi_distruse_0_554944731 NULL.html ) care a suferit o pierdere importanta

Pesticidele, subiect de discutii mai ales in mediile favorabile productiilor bio au dovedit inca o data ca pot fi periculoase. Mai ales daca nu le utilizam conform prescripriilor.

Dar despre aceasta cu alta ocazie.

Desi seceta ne sperie si ingreuneaza lucrarile de toamna sa ne bucuram de recoltele bogate de porumb si floarea soarelui (http://www NULL.agroinfo NULL.ro/grau/vegetal/porumb/teleorman-productia-de-porumb-este-superioara-celor-din-anii-precedenti).

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Ftoamna-se-numara-bobocii%2F&linkname=Toamna%20se%20numara%20bobocii) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Ftoamna-se-numara-bobocii%2F&linkname=Toamna%20se%20numara%20bobocii) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Ftoamna-se-numara-bobocii%2F&linkname=Toamna%20se%20numara%20bobocii) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar