Profile photo of dana

by

Unde este sistemul de irigatii?

16 November 2011 in Ialomita

Toamna aceasta foarte secetoasa a impus multor fermieri sa foloseasca sistemul de irigatii pentru culturile infiintate. Asta in cazul fericit in care dispun de un sistem de irigatii.

Pentru cine a semanat la timp rapita udarea ei s-a impus din necesitate. Cei ce nu au dispus de sisteme de irigat si nici nu au avut posiblitati financiare ca sa isi amenajeze au fost nevoiti sa intoarca rapita si sa puna altceva. Dar ploile tot nu au venit. Si ceea ce s-a intamplat cu prima cultura se poate repeta cu orzul, orzoaica sau graul.

Date fiind conditiile meteorologice irigarea se impune fara discutie. Solul fiind foarte uscat era necesara o udare de umezire, cu norme de 500 m3/ha. Daca semanantul s-a facut in sol uscat si orzul nu rasare se recomanda (http://www NULL.clubagricultura NULL.ro/Culturi-de-camp/irigarea-orzoaicei-de-toamna-151 NULL.html ) o udare de rasarire de 300-400 m3/ha.

Viorel Nica preşedintele Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România intr-un interviu acordat ziarului Obiectiv Ialomita, editia online spunea ca numai interventia urgenta, prin irigare, poate salva semanaturile si poate evita compromiterea recoltei de anul viitor. In anul 2010 doar 70.000 de hectare au fost irigate si asta deoarece fermierii nu au avut nici un sprijin. Acum ei se gasesc in situatia de a lua credite de la banca pentru a face aceste lucrari. Si stau si se gandesc de doua ori: merita sau nu aceasta investitie?

Sursa: Obiectiv Ialomita (http://www NULL.obiectiv NULL.net/interviu/viorel-nica-seceta-va-compromite-culturile-de-toamna)
Foto: instalatiisistemedeirigatii (http://instalatiisistemedeirigatii NULL.ro/)

(http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Funde-este-sistemul-de-irigatii%2F&linkname=Unde%20este%20sistemul%20de%20irigatii%3F) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/twitter?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Funde-este-sistemul-de-irigatii%2F&linkname=Unde%20este%20sistemul%20de%20irigatii%3F) (http://www NULL.addtoany NULL.com/add_to/google_plus?linkurl=http%3A%2F%2Fagro-network NULL.ro%2Funde-este-sistemul-de-irigatii%2F&linkname=Unde%20este%20sistemul%20de%20irigatii%3F) (https://www NULL.addtoany NULL.com/share)
Skip to toolbar